ДО та ДП системи Держрезерву показали прибутки за 8 місяців

Доброю традицією у Держрезерві є підбиття підсумків діяльності підприємств та організацій та оперативного підрахунку надходжень. Це дає змогу проаналізувати результативність фінансово-господарської діяльності та вчасно відреагувати й усунути недоліки.    

За вісім місяців державні організації (нафтовий сектор, склади та холодильники, НДІ) фактично отримали надходжень у розмірі майже 60 млн. грн., що на  20 млн. більше за аналогічний період минулого року. Виконання річного плану на сьогодні уже складає 85%. Для порівняння за весь 2016 рік державними організаціями було отримано 64 мнл. грн. надходжень від надання платних послуг.  У трійку лідерів за обсягами надходжень незмінно входять ДО «Комбінат Прогрес» - 19 млн. грн., ДО «Комбінат Салют» - 11,4млн.грн., ДО «Комбінат Айстра» - 9 млн. грн..

Щодо фінансових результатів державних підприємств, то за оперативними даними чистий дохід за вісім місяців 2017 року дорівнює 232 млн. грн., це на 6 % більше, ніж за такий же період 2016. Фінансовий результат за цей період склав майже 6 млн. грн.., у минулому році було 3, 4 млн. грн.. Лідирують ДП «Хлібна база 85» - 1,8 млн. грн., ДП «Куліндорівський КХП» - 1,5 млн. грн, ДП «Хлібна база 73» - 1,5 млн. грн.

Нагадаємо, що Держрезерв в рамках реформи своєї структури планує до кінця 2017 створити холдингову держкомпанію «Агрорезерв», яка об'єднає 10 підприємств аграрного спрямування, підпорядкованих відомству, що дозволить залучити іноземні інвестиції, збільшити вартість активів і поліпшити ефективність управління ними.

За словами  Голови Держрезерву Вадима Мосійчука ініціатива щодо створення державного підприємства з подальшою корпоратизацією та створення незалежних наглядових рад на  підприємствах знайшла підтримку в Кабінеті Міністрів України.