Держрезерв виграв судів на суму понад 86 млн. грн.

Одним із напрямів роботи Держагентства резерву України по наповненню бюджету є претензійно-позовна робота щодо порушників операцій з матеріальними цінностями державного резерву. Юридичним управлінням агентства постійно здійснюються заходи по притягненню до відповідальності зберігачів.

Відносно ДП «Дунаєвецький КХП» подано позов про зобов’язання виконати розпорядження (наряд) Держрезерву про переміщення матеріальних цінностей державного резерву та сплатити штрафні санкції у розмірі понад 60 млн. грн. Справу поки ще не призначено до розгляду.

У повному обсязі Господарським судом Чернігівської області задоволені позовні вимоги Держрезерву щодо сплату штрафних санкцій за неосвіження матцінностей державного резерву у розмірі понад 11 млн. грн. відносно ДП «Ніженський КХП».

Постановою Харківського апеляційного господарського суду повністю задоволено позов Держрезерву щодо сплату штрафних санкцій за не освіження матцінностей державного резерву у розмірі більше 6млн. грн. відносно ДП «Полтавський КХП».

За рішенням господарського суду Івано-Франківської області частково задоволено позовні вимоги Держрезерву щодо відшкодування вартості матеріальних цінностей державного резерву та сплату штрафних санкцій за не забезпечення їх збереження на загальну суму більше 9 млн.грн. відносно ДП «Івано-Франківський КХП».

 

«У рамках реформування ми наполягаємо на безумовному зберіганні матцінностей лише на підприємствах структури держрезерву, а вищезгадані позови – показова ситуація зберігання на непідзвітних підприємствах,  - прокоментував інформацію очільник відомства, - претензійно-позовна робота і надалі буде продовжуватися».