Держрезерв увійшов у ТОП 10 найбільших компаній України за елеваторними потужностями в 2016 року

«Прозорі тарифи на послуги елеваторів та відсутність корупції й практики відкатів — ось головна причина зростання обсягів зерна», - вкотре зазначив Голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук.

Елеваторна потужність Держрезерву складає 0,75 млн. тонн.

На сьогодні аграрний напрям системи Держрезерву представлений десятьма підприємствами - шість борошномельних активів і чотири хлібних бази. У сукупності вони можуть зберігати  на елеваторах та складах 1 млн. тонн зерна і переробляти на добу 1579 тонн зерна, 300 тонн жита і 980 тонн комбікормів.

Найбільші обсяги приймання зосереджені на півдні та сході країни. Одне із  сучасних, високомеханізованих та автоматизованих підприємств системи Держрезерву, яке виробляє борошно, комбікорми, надає послуги зі зберігання зерна та доставки продукції у різні регіони України вагонами, контейнерами, автомобілями є  ДП «Куліндорівський КХП» Одеська обл. (40392 тонн). На комбінаті організований і постійно діє виробничий та лабораторний контроль акредитованими виробничо-технологічними лабораторіями підприємства.

29984068283_4803291e7a_b

Результатом такого підходу стали як висока якість продукції, яка завоювала серця споживачів в Одесі, Одеській області та інших регіонах України, так і визнання її на загальнонаціональному конкурсі «Вища проба», а також продукція удостоєна призу «Європейська якість». Крім того, підприємство отримало чимало інших нагород за випуск високоякісної продукції. Популярність борошна та маркетингова стратегія підприємства привели до брендування продукції ДП „Куліндорівський КХП” - державної торгової марки “Богумила”. Створюючи торгову марку були ретельно проаналізовані сировинна база, потреби споживача. Підприємство перейшло на новий пакувальний папір з використанням захисних елементів, розробило новий дизайн упаковки.

Слід також зазначити, що чистий фінансовий результат активних підприємств зернового напряму Держрезерву за підсумками 2016 року перевищив 10, 6 млн. грн.

 

Довідково

Для рейтингу Топ 10 компаній по елеваторних потужностях в Україні 2016 була використана інформація  прес-служб, офіційних сайтів, карт елеваторів та керівництва компаній, - зазначає джерело Elevatorist.com