Держрезерв у судовому порядку відстояв інтереси держави

Вкотре суди різних інстанцій стоять на сторожі законності та обґрунтованості у прийнятті рішень, які захищають державницьку позицію Державного резерву України.

Протягом травня було виграно декілька судів щодо порушників операцій з матеріальними цінностями державного резерву. Так, Західний апеляційний господарський суд м. Львова задовольнив позовні вимоги Держрезерву до ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» на загальну суму понад 32 млн грн за невідповідне збереження матеріальних цінностей державного резерву. Загальна кількість зерна, яка підлягала поверненню, становить 7 391, 109 тонн. Оскільки незабезпечення відповідачем матеріальних цінностей держрезерву встановлено рішеннями судів, яке набрало законної  сили, суд апеляційної інстанції приймає остаточне рішення про стягнення боргу на користь Держрезерву.

Так само Північний апеляційний господарський суд м. Києва розглянувши матеріали скарги ТОВ «Столичний млин», ДП «Дунаєвецький КХП» та ТОВ «Астравест» до Держрезерву прийняв принципове рішення – відмовити у відкритті апеляційного впровадження у  довгограючій справі про шахрайські дії учасників аукціону ТОВ «Столичний млин», ДП «Дунаєвецький КХП» та ТОВ «Астравест» та їх попередньої змови, яка триває з 2016 року.

«Завдяки державницькій і законній позиції суддів нам вдалося відстояти інтереси держави, – наголосив Голова держрезерву Вадим Мосійчук. – Наразі усі претензії та рішення попередніх інстанцій проти Держрезерву скасовано, і ми докладемо усіх зусиль, щоб довести кожну справу до логічного завершення.»