Держрезерв - «Трейд Коммодіті». Судова епопея триває

Чергове засідання суду у справі Держрезерв проти компанії «Трейд Коммодіті» перенесено на 21 червня поточного року.

Коментуючи ситуацію, що склалася,  очільник Держрезерву Вадим Мосійчук висловив сподівання, що суд, вивчивши усі надані матеріали та документи по справі, зрештою поставить крапку та винесе об’єктивне рішення.

У квітні 2017 року Державне агентство резерву України подало відповідні заяви до НАБУ та МВС щодо неправомірних дій посадових осіб «Трейд Коммодіті». За поданою заявою розпочато досудове розслідування у кримінальному впровадженні.

Нагадаємо, що компанією «Трейд Коммодіті» було зірвано закладання до державного резерву бензину А-80 за підсумком виграного тендеру ще минулого року.  Із необхідних 3500 тонн  компанія поставила більше 1000 неякісного палива. Після вимог Держрезерву компанія забрала його й обіцяла замінити на пальне належної якості. Але цього не сталося й досі.

Як вже повідомлялося раніше, у жовтні 2016 року агентство подало позов до суду. Суть позову полягала в стягненні з компанії «Трейд Коммодіті»  згідно із законодавством штрафу у розмірі 50% на суму в 34,5 млн. грн. за непостачання матеріальних цінностей. Ще одне звернення Держрезерву до суду стосувалося накладення арешту на рахунки «Трейд Коммодіті» за невиконання умов контракту.