Держрезерв та ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» розійшлися по-мирному

У провадженні Верховного Суду знаходилася справа за позовом Держрезерву до ПАТ «Дніпропетровський металургійний комбінат». Враховуючи активну позицію військових прокурорів Генеральної прокуратури України та завдяки забезпеченню належного рівня представництва в судових засіданнях, протиправні рішення судів скасовано.

Завдяки принциповому підходу оновленого складу Верховного Суду було об’єктивно розглянуто справу про повернення до Держрезерву  матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та сплату штрафних санкцій. На сьогодні, враховуючи той факт, що державний матеріальний резерв має стратегічно важливе значення для держави, судом прийнято рішення про затвердження мирової угоди. За цією угодою ПАТ «Дніпропетровський металургійний комбінат» сплачує на користь Держрезерву понад 140 млн грн.

Як зазначив Голова Держрезерву Вадим Мосійчук, вирішення питань шляхом підписання мирових угод – гарне рішення, а  кошти, котрі завдяки претензійно-позивній роботі за всі роки існування відомства Держрезерв витребував у своїх боржників, підуть на освіження та поповнення запасів Держрезерву.