Держрезерв та Держагентство з енергоефективності та енергозбереження підписали Меморандум про співпрацю

Метою підписання є консолідація  зусиль сторін для досягнення цілей пов’язаних із впровадження енергоефективних механізмів на підприємствах та організаціях системи державного резерву. Зважаючи на те, що Держенергоефективності не лише реалізує державну політику у сфері енергозбереження, відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива, а й має позитивний досвід у реалізації проектів, застосуванні кращих європейських практик та раціональних ініціатив по енергозбереженню, між відомствами було досягнуто домовленості про підписання Меморандуму.

«Енергоефективність, як одна із складових модернізації – пріоритетний напрям діяльності Держрезерву на 2018 рік, - зазначив під час підписання очільник Дежрезерву Вадим Мосійчук. - В минулому році на підприємствах та організаціях системи було впроваджено ряд енергоефективних заходів, які сприяли значній економії коштів.

Це зокрема запуск сонячної електростанції На ДП «Златодар», скорочення споживання енергоносіїв на 10%, повна відмова  від газу та встановлення  твердопаливних котлів, перехід на LED-освітлення тощо. Сподіваємося, що завдяки співпраці з Держагентством енергоефективності ми розширимо можливості по реалізації й інших проектів.»

Зазначимо, що співробітництво передбачає створення робочих груп, проведення спільних заходів та створення сприятливих умови в напрямках вивчення міжнародного досвіду щодо впровадження енергоефективних механізмів.