Держрезерв розпочав прийом зерна нового врожаю

Одне з найкращих підприємств Держрезерву ДП «Куліндорівський КХП» розпочало новий маркетинговий рік. Стартував прийом ячменю нового врожаю 2018 року. В той же час Держрезервом найближчим часом будуть оголошенні нові тендери на закупівлю зерна пшениці 2 і 3 класу нового врожаю 2018 року по усіх 10 агропідприємствах системи Держрезерву для закладання в обсязі до 40 тис. тонн.

«На закиди псевдо експертів щодо знищених запасів Держрезерву, офіційно повідомляю, що запаси є в наявності згідно документів, визначених Кабінетом Міністрів України»,  - заявив Голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук.

До слова, у 2017 році Держрезервом було здійснено закладку матеріальних цінностей на суму понад 520 млн. грн.,  а  у 2018 році орієнтовно планується витратити 980 млн. грн., в той час, як у 2014 році ця цифра дорівнювала лише 10 млн. грн.

Слід зазначити, що за останніх два роки було задоволено сім позовних вимог Держрезерву стосовно повернення та відшкодування вартості матеріальних цінностей, а саме зерна. Після виконання рішень суду відповідачами, всі кошти підуть також на всеоб’ємне накопичення матеріальних цінностей без додаткових державних асигнувань.

Усі борги за період 1999-2013рр. стягуються у судовому процесі. Слід згадати, що позов щодо ДАК «Хліб України» щодо зерна на 1 млн. тонн на суму 4,5 млрд грн повністю задоволено. По інших боржниках, таких як ДП «Івано-франківський КХП», ДП «Луцький КХП, ДП «Дунаєвецький КХП», знаходяться в судовому впровадженні.