Держрезерв підписав Меморандум про взаєморозуміння

Відповідний документ було підписано між Держрезервом та учасниками ринку, що складають інфраструктуру українського фінансового та товарного ринків - «Національним депозитарієм України», «Розрахунковим центром», «Укртрансгазом»,«Українською біржею» та "Українською енергетичною біржею".

Мета об’єднання зусиль - створення передумов для побудови цілісних, прозорих організованих (регульованих) ринків капіталу та товарів, просування та запровадження на цих ринках кращого міжнародного досвіду та стандартів. Це багатостороннє співробітництво відкриває можливість для Держрезерву, як повноцінного учасника ринку, до практичного діалогу з іншими учасниками. Слід зазначити, що протягом 2017 року Держрезерв спільно з "Українською біржею" запровадили ф’ючерсні контракти на зернові, а на даний час активно ведеться робота щодо запуску ф’ючерсів на нафтопродукти. Реалізація цього проекту є  важливою не лише в короткостроковій перспективі,  а і  в довгостроковій  - в рамках  імплементації Директиви 2009/119/ЕС (по формуванню мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів у розмірі 2 млн. тонн еквіваленту сирої нафти до кінця 2022 року). 

Підписанням цього Меморандуму сторони засвідчили намір про ефективне співробітництво з усіх напрямків, які становлять взаємний інтерес для подальшого розвитку організованих ринків капіталу та товарів. 

Усі зазначені у Меморандумі цілі та зацікавленість у максимальній інтенсифікації цього процесу координуватиме Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.