Держрезерв бореться з недобросовісними постачальниками матеріальних цінностей

Управління правового забезпечення Держрезерву постійно здійснює претензійно-позовні заходи, спрямовані на притягнення до відповідальності недобросовісних постачальників матеріальних цінностей державного резерву.

Зокрема щодо ТОВ «Український формений одяг» позовні вимоги Агентства непоставлених (незакладених) матеріальних цінностей формувались на підставі зобов’язання сплатити неустойку 1 365 000,00 грн. В результаті господарським судом Житомирської області позов задоволено повністю.

По ТОВ «Трейд  Коммодіті» позовні вимоги Агентства формувались на підставі зобов’язання сплатити неустойку у розмірі 33 216 750,00 грн. непоставлених (незакладених) матеріальних цінностей і ще розглядаються господарським судом м. Києва.

По ТОВ «Дніпрозбут» позовні вимоги Агентства за недопоставлені матеріальні цінності, які формувались на підставі зобов’язання сплатити неустойку у розмірі  7 997 500 грн.,  визнані в повному обсязі.

Також необхідно зазначити, що Держрезервом направлено до бюджету кошти ТОВ «Техойл Рітейл» у сумі 700 000 грн., які учасником тендерних торгів сплачувались для забезпечення пропозиції конкурсних торгів, оскільки останній не надав необхідного пакету тендерної документації.