Держрезерв безкоштовно надасть препарат крові медзакладам чотирьох областей

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів для надання допомоги з боку держави Держрезерв на безоплатній основі надасть медичним закладам Дніпропетровської, Донецької, Луганської та Запорізької областей лікарський засіб – розчин «Альбуміну» 10% у кількості 200 літрів.

Зазначимо, що «Альбумін» є донорським препаратом крові. Заклади охорони здоров’я будуть безкоштовно доукомплектовані розброньованими матеріальними цінностями мобілізаційного резерву, що зберігаються на обласній базі медичного призначення Запорізької облради. Відпуск препарату буде здійснюватися на основі укладеного між Держрезервом та ОДА договором. І Держрезерв готовий відпустити його в одноденний термін.

«Держрезерв вже має позитивний досвід відпуску медичних засобів, і надалі ми зацікавлені у передачі цінностей мобілізаційного резерву місцевим громадам, бо ж держрезерв - це запаси, які використовуються у скрутний час на підтримку "загального блага" як громадян, так і держави, – зазначив голова Державного агентства резерву України. – То ж така передача, з одного боку поповнить запаси медзакладів, з іншого -  зменшить подальші витрати бюджету на утримання розброньованих товарів медичного призначення».

Нагадаємо, що раніше  Держрезерв на безоплатній основі так само передав Донецькій ОДА 30 позицій матеріальних цінностей мобілізаційного резерву медичного призначення.