Державні підприємства та організації відзвітували за І квартал 2018 року

З 24 по 27 квітня у Держрезерві відбулися засідання Погоджувальної ради, на яких усі підприємства та організації системи звітували про діяльність за І квартал 2018 року.

Державні організації Держрезерву за звітний період заробили 23 млн. грн., що  в порівнянні з аналогічним періодом минулого року складає 116 %. Державні підприємства отримали чистого доходу у розмірі 91,8 млн. грн.. У відсотковому співвідношенні це дорівнює 26 % росту.

Важливим  пріоритетом у роботі Держрезерву є розвиток людського капіталу, зокрема, й фінансова мотивація персоналу. Саме тому одним із розглянутих питань був стан  із заробітною платою за останні два роки. Ріст зарплатні складає 34%. Серед державних підприємств найвища середня заробітна плата на «Чортківському КХП» - понад 8 000 грн. Серед організацій – на «Укрпродконтракт» 10 000 грн. Таких результатів було досягнуто частково через перегляд функціональних обов’язків працівників та оптимізації структури.

Варто зазначити, що витрати на ДО та ДП постійно оптимізуються.  Найбільша частка зароблених коштів іде на оновлення та покращення основних фондів. Основний напрямок робіт по складах – це ремонт покрівель дахів та збільшення складських площ для залучення нових клієнтів. По комбінатах-холодильниках – це модернізація промислових холодильників та встановлення сучасного обладнання. По нафтовому напрямку – проведення діагностики резервуарів,  обстеження залізничних колій та під’їздів, реконструкції автоналиву для збільшення пропускної спроможності. Елеватори системи Держрезерву також готують матеріально-технічну базу до нового маркетингового року – ремонтують тепловози, здійснюють оснащення млинів, пробовідбірники зерна.  Але основні зусилля спрямовуються на впровадження енергозберігаючих та економічно ефективних технологій,   які дають суттєву економію енерговитрат та можливість отримання додаткових надходжень.

Відповідно до пріоритетів Держрезерву були переглянуті КРІ керівників та уточнені завдання на наступний квартал.