Державні організації та підприємства Держрезерву відзвітували на Погоджувальних радах

На початку лютого у Держрезерві відбулися Погоджувальні ради, на яких підприємства та організації системи презентували свою діяльність та основні досягнення за 2018 рік.

Загалом рік видався продуктивним. Відповідно до пріоритетів і завдань, 2018 дійсно став роком оновлення та перезавантаження, модернізації та оптимізації процесів виробництва усієї  системи Держрезерву.

Особливо Погоджувальною радою була відзначена діяльність у цьому напрямі таких підприємств/організацій - ДО «Комбінат «Айстра», ДО «Зірка», ДО «Трикутник», ДО «Прогрес», ДО «Дніпро», ДП «Куліндорівський КХП», ДП «Охтирський КХП», ДП «Хлібна база 73», ДП «Комбінат «Салют» .

Серед державних організацій найбільше вкладено у модернізацію на ДО «Прогрес», м. Київ. Кошти були витрачені на капітальний ремонт покрівель складів, технічне переоснащення аміачної холодильної установки промислового холодильника тощо. 

ДО «Комбінат «Айстра», Чернігівська обл., вагомий внесок зробили в оновлення спеціальної техніки. Придбали новий пожежний автомобіль, телескопічний автонавантажувач, сучасне лабораторне обладнання,  що дає можливість проводити аналізи палива за євростандартами. Встановлено також 32 теплових насоси.

По агропідприємствах найбільше заходів по модернізації  здійснено на  ДП «Охтирський КХП, Сумська обл.. Основні роботи проведені на елеваторі – придбано аналізатори зерна, оновлено транспортер, здійснено ремонт зерносушарки.

ДП «Куліндорівський КХП», м. Одеса, придбало та ввело в експлуатацію на млині лінію гранулювання висівок. Для поліпшення якісних показників борошна та зменшення витрат води придбали шнеки інтенсивного зволоження зерна.

Більшість ДО та ДП оновили резервуарні парки, здійснили капітальні ремонти покрівель складських приміщень, залізничних колій, реконструювали автоналиви тощо.

Нагадаємо, що позитивним результатом роботи ДО та ДП системи Держрезерву є ріст надходжень, оптимізація витрат та зростання  заробітної плати.

У 2018 році ріст надходжень державних організацій у порівнянні з 2017 роком склав 116%. Чистий дохід держпідприємств зріс на 13 % у порівнянні з 2017 роком. У держбюджет організації та підприємства системи сплатили понад 120 млн грн податків та зборів.

За результатами року перед кожним підприємством поставлені нові завдання відповідно до затверджених КРІ та пріоритетів Держрезерву. На 2019 рік у планах ріст дохідної статті не менше 15 %, зменшення енергозатрат за рахунок проведених заходів по енергоефективності, розвиток людського капіталу, розробка стратегічних планів розвитку підприємств та організацій на 3-5 років та розширення потужностей.