Державні організації Держрезерву заробили 23,096 млн. грн.

Такий підсумок роботи 13 організацій, серед яких  нафтові бази, склади та холодильники, а також  НДІ «Ресурс», у першому кварталі 2018 року. В динаміці в порівнянні з аналогічним періодом минулого року ріст склав 116%.

Лідерами серед організацій є столичний комбінат «Прогрес» з обсягом надходжень 8,7 млн. грн., Дніпровський комбінат «Салют» з фінансовим показником понад 5,3 млн. грн. та Смілянський комбінат «Дніпро» з результатом 2,2 млн. грн.

  «Такі результати наглядно демонструють спроможність наших організацій ефективно провадити  господарську діяльність. Більш того, щоквартально фінансові показники наших організацій зростають, що вкотре доводить їхню готовність до переходу з форми державних організацій в державні підприємства та відмови від бюджетного фінансування господарських потреб. На сьогодні в ДО «Салют», ДО «Дніпро» та ДО «Прогрес» триває активна фаза підготовки до процесу відмови від фінансування з бюджету», - зауважив голова Держрезерву Вадим Мосійчук.

  Він також додав, що, як завжди організації та підприємства вкладатимуть значну кількість зароблених грошей у покращення інфраструктури та модернізацію своїх потужностей. Зокрема, комбінати, що формують нафтовий напрям системи,  у 2018 році розпочнуть активну роботу по підготовці проектної документації для розширення своїх зберігальних потужностей в рамках імплементації Директиви ЄС 119 та підготовки до формування мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів. 

    Нагадаємо, Держрезерв вже до кінця поточного року планує перевести більшість підпорядкованих йому організацій у форму підприємств, що надасть фактичну можливість відмовитись від фінансування з держбюджету господарських потреб:  оплати комунальних послуг, заробітної платні і т. і.  Кошти ж на управління державними резервами та мобілізаційним запасом, як і раніше, будуть виділятися з бюджету. 

      2017 рік організації системи закінчили з показником обсягу надходжень до спецфонду у розмірі 90,4 млн. грн., що в порівнянні з 2016 роком на 41% більше. Таким чином, перевиконання плану скало 30%. У планах на поточний рік – збільшення надходжень на 20%.