Апеляційний суд виніс рішення на користь Держрезерву

Північний апеляційний господарський суд м. Києва своїм рішенням підтримав Держрезерв у справі проти ДП «Дунаєвецький КХП».

Завдяки принциповій державницькій позиції Голови Апеляційного суду О. Хрипуна, та суддів А. Верховця, І. Іоннікової, Л. Смірнової рішення попередньої інстанції про стягнення на користь Держрезерву понад 71 млн грн залишено в силі, тим самим колегія суддів відмовила у задоволенні апеляційної скарги  ДП «Дунаєвецький КХП».

Апеляційний суд беззаперечно підтвердив факт допущеного порушення законодавства з боку відповідального зберігача матеріальних цінностей держрезерву  – несвоєчасного виконання розпорядження про переміщення зерна із ДП «Дунаєвецький КХП» на ДП «Чортківський КХП». Та своїм рішенням підтвердив об’єктивність, аргументованість та законодавчу обґрунтованість застосованих штрафних санкцій до ДП «Дунаєвецький КХП».

Зазначимо, що договір відповідального зберігання матеріальних цінностей  між Держрезервом та ДП «Дунаєвецький КХП» був укладений ще у 2009 році.  У 2017 року відповідно до наказу Держрезерву зберігач зобов’язаний був здійснити переміщення на ДП «Чортківський КХП» 12 тис тонн зерна держрезерву та оформити усі операції належним чином. Після ігнорування та численних відписок від ДП «Дунаєвецький КХП», продовження термінів та в кінцевому результаті невиконання розпорядження, Держрезерв звернувся до суду, де отримав абсолютну підтримку своїх вимог відповідно до чинного законодавства.