Актуальні питання діяльності Держрезерву розглянули на засіданні Колегії

22 березня 2019 року на засіданні Колегія Держрезерву було обговорено та прийнято рішення по актуальних питаннях діяльності відомства.

Про стан погашення заборгованості по заробітній платі на підприємствах системи державного резерву доповіла начальник фінансового управління Мирослава Белінська. Зокрема було зазначено, що заборгованість по зарплаті та платежах до бюджету існує на чотирьох неактивних підприємствах, які не здійснюють фінансово-економічної діяльності. Держрезерв з метою недопущення у подальшому збільшення заборгованості та недопущення нанесення державі збитків вважає за доцільне виключити ці підприємства з переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та розглянути питання передачі їх на приватизацію.

Про списання  матеріальних цінностей державного резерву з подальшою їх утилізацією доповів начальник Управління державних резервів Олександр Холодило.

Після розгляду аналізу результатів фінансово-господарської діяльності підприємств та стан виконання плану спеціального фонду держбюджету організаціями за 2018 рік, які систематично висвітлюються на офіційному сайті Держрезерву, колегія прийняла рішення тримати на контролі ці питання.

Одним із розглянутих питань були також результати проведення внутрішніх аудитів у 2018 році та моніторингу виконання рекомендацій підприємствами та організаціями,  що належать до сфери управління Держрезерву. Як було зазначено у доповіді, плани внутрішніх аудитів за 2018 рік виконано в повному обсязі.

Серед важливих завдань, які стоять у поточному році  - підтримання на належному рівні системи протипожежної безпеки та загальної  охорони  підприємств  та організацій системи держрезерву. За інформацією головного спеціаліста з питань цивільного захисту та охорони праці Вадима Кіхтенка, на підприємствах та організаціях налагоджено дієвий контроль за перепускним режимом і переміщенням товарно-матеріальних цінностей із застосуванням системи відеоспостереження, проведено переатестацію особового складу ВВО, розроблено відомчі нормативно-правові документи з питань воєнізованої охорони та протипожежної безпеки. Своєчасно здійснюються модернізаційні заходи протипожежного призначення. Рішенням Колегії були затвердженні пріоритетні завдання воєнізованої та пожежної охорони системи Держрезерву на 2019 рік.

Про стан здійснення у 2018 році контрольних заходів, спрямованих на організацію якісного збереження матеріальних цінностей у держрезерві, проведення вхідного та періодичного контролю за якістю цих матеріальних цінностей йшлося у доповіді Директор УкпНДІ «Ресурс» Бориса Запталова. Так, за 2018 рік фахівцями УкрНДІ "Ресурс" розроблено технічні та якісні характеристики для здійснення 46 процедур закупівлі по 17 найменуваннях матеріальних цінностей, було здійснено організаційні заходи з перевірки якості  11 найменувань матеріальних цінностей при їх закладенні до держрезерву. Впродовж минулого року було здійснено періодичну перевірку якості 19 найменувань матеріальних цінностей держрезерву, що підтвердило відповідність показників якісного стану та умов зберігання.

Також члени Колегії обговорили питання кадрової політики відомства, зокрема, підсумків роботи Сектору управління персоналом за 2018 рік та І квартал 2019 року.

В результаті обговорення питань були прийняті відповідні рішення, спрямовані на усунення недоліків та покращення показників діяльності відомства.