2018 рік - рік реалізації в Україні правопросвітницького проекту “Я МАЮ ПРАВО!”

2018 рік в Україні проголошено Роком реалізації правопросвітницького проекту “Я МАЮ ПРАВО!”. Дане рішення затверджено відповідним Указом Президента України “Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту “Я маю право!” від 14 листопада 2017 р. № 361/2017, а також розпорядженням Кабінету Міністрів України “Про затвердження плану заходів на 2018 рік щодо реалізації правопросвітницького проекту “Я маю право!” від 14 березня 2018 р. № 155-р.                   

На виконання даних нормативних актів, та з метою сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав у різних сферах життя, Державне агентство резерву України також долучається до даної ініціативи та розпочинає роботу у даному напрямку. Зокрема, видано наказ Держрезерву від 29.03.2018 №72 “Про затвердження плану заходів на 2018 рік щодо реалізації правопросвітницького проекту “Я маю право!” Державним агентством резерву України”.

Пунктом 2 зазначеного наказу Держрезерву від 29.03.2018 № 72 зобов’язано керівників державних підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Держрезерву, забезпечити розроблення та виконання відповідних планів заходів на 2018 рік щодо реалізації правопросвітницького проекту “Я маю право!”.

Слід зазначити, що «Я маю право» є проектом Міністерства юстиції України, метою якого є підвищення рівня обізнаності громадян про гарантовані права та механізми їх реалізації і захисту, формування у суспільстві поваги до прав і свобод людини, посилення правової спроможності громадян. Проект має статус загальнонаціонального та реалізується в усіх регіонах України.

Налагоджена комунікація та співпраця надасть змогу виконати всі поставлені завдання задля ефективної реалізації правопросвітницького проекту “Я маю право!”.

Детальніше про проект можна дізнатись безпосередньо на сайті Міністерства юстиції України.