Зростання фінансових показників – чудовий старт 2017 року

Державні підприємства та організації системи Державного агентства резерву України 2017 рік почали з легкого старту. За два місяці 2017 року державні організацій показали досить високі показники. На звітну дату виконання плану склало 108 %.

В порівнянні з аналогічним періодом минулого року державні організації показали зростання надходжень на 61% більше, а саме 11, 5 млн. грн. Для порівняння аналогічний показник минулого року склав 7,1 млн. грн.

В усіх організаціях простежується стрімка динаміка зростання показника надходжень коштів. Однак у трійку найкращих за обсягом надходжень від надання платних послуг увійшли комбінат «Прогрес» – 4,3 млн. грн., комбінат «Салют» – 2,5 млн. грн., комбінат «Світанок» – 1, 3 млн. грн. Слід відмітити, що серед них найбільше зростання 114 % показав комбінат «Салют», головним чинником позитивних змін у роботі якого стала зміна керівництва восени 2016 року.

малюнок 1.

Малюнок 1. Надходження коштів від надання платних послуг ДО у порівнянні з аналогічним періодом минулого року

Що стосується державних підприємств, то у січні розпочалося друге півріччя маркетингового року, яке є досить важким періодом для усіх підприємств аграрного сектору. Та не зважаючи на це, десять активних підприємств Держрезерву за оперативними даними  отримали чистий дохід у розмірі 46,6 млн. грн. Основний показник прибутковості, чистий фінансовий результат, складає 1,2 млн. грн. Лідерами є Кіровоградський КХП № 2 – 596 тис. грн.,  Куліндорівський КХП – 236 тис. грн.

малюнок 2

Малюнок 2. Основні показники фінансово-господарської діяльності  ДП за 2 міс. 2017 р.

І найголовніше – підприємства та організації Державного резерву України  не збираються збавляти темп, адже на 2017 рік мають досить амбітні плани та усі передумови для виконання поставлених цілей.