У Держрезерві за підтримки офісу ЄС в Україні розпочато роботу над Законопроектом «Про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів»

16 квітня відбулося чергове засідання Робочої групи, на якому розглянули поточний стан справ з імплементації Директиви 2009/119/ЕС.

На цей час спільно з європейськими експертами  уже було представлено та погоджено модель формування та фінансування МЗНН. Одним із важливих моментів, обговорених експертами на засіданні, була також Постанова КМУ №1106, опублікована 17.03.2018 р. 

 «Для написання якісного закону експертам важливо ще раз проаналізувати досвід та законодавство Литви, Польщі та Словаччини. Кожен наступний крок ми будемо узгоджувати з Енергетичним Співтовариством, - зауважив Голова Держрезерву. - На кінець травня плануємо обговорити «драфт» законопроекту, а за місяць презентувати та затвердити його на засіданні Робочої групи. Наступним етапом має стати затвердження Кабінетом Міністрів України моделі формування та фінансування МЗНН та прийняття Законопроекту».

Також відповідно до Постанови КМУ №1106 до кінця  2018 року має бути здійснена підготовка та затвердження бюджету інженерно-технічних заходів, оцінки потреб запасів нафти і нафтопродуктів для додаткових резервуарних ємностей та їх проектування. А до кінця 2019 мають бути запущені додаткові ємності та здійснено закупівлю нафти та нафтопродуктів, необхідних для формування МЗНН.