Куліндорівський КХП

Куліндорівський КХП
  • Березняк Володимир Миколайович

  • Генеральний директор
  • Адреса:
    65025, м. Одеса, 21-й км. Старокиївської дороги, 20
  • Телефон:
    (048) 750-22-01 приймальня, (048) 750-48-53(55) – комерційний відділ, (048) 750-45-22 постачання

Державне підприємство «Куліндорівський комбінат хлібопродуктів» засноване в квітні 1981 року згідно наказу Міністерства заготівлі СРСР від 23.04.1981року.

До грудня 1998 року організаційно ДП «Куліндорівський КХП» входив в Державну Акціонерну Компанію «Хліб України».

З грудня 1998 року ДП «Куліндорівський КХП» входить до системи Державного матеріального резерву України та є його структурним підрозділом.

ДП «Куліндорівський КХП» – сучасне, високомеханізоване та автоматизоване підприємство системи Держрезерву, яке виробляє борошно пшеничне, комбікорми, надає послуги з зберігання зерна. Постановою Кабінету міністрів України від 04.03.2015року №83 ДП «Куліндорівський КХП» включений до переліку об’єктів державної власності, які мають стратегічне значення для економіки та безпечності держави. Крім того, відповідно з Розпорядженням Одеської обласної адміністрації від 17.06.2014р. №518/А-2014 з змінами та доповненнями, ДП «Куліндорівський КХП» включений в перелік підприємств, які мають стратегічне значення для економіки області і формують економічний потенціал області.

Територія комбінату 17,04 га. Штатна чисельність працівників на комбінаті 310 чол. До складу комбінату входить три основних виробничих цехи. Млин потужністю 500 тонн переробки зерна на добу виробляє борошно вищого та першого сортів. Відвантаження борошна здійснюється насипом в автомуковози, розфасованого в мішки по 50 кг, 30 кг, 25 кг. На комбінаті працюють лінії з фасування борошна в пакети по 1 і 2 кг. Елеватор місткістю 93,9 тис.тонн здійснює приймання, розміщення зерна в силосних корпусах, очищення, сушіння, передачу зерна для переробки на млин, а також відвантаження поклажодавцям. Комбікормовий цех виробничою потужністю 630 тонн на добу. Виробляє гранульовану продукцію з можливістю її фасування. Виробництво продукції контролюється виробничо-технологічними лабораторіями млина, елеватора, комбікормового цеху.