Охтирський КХП

Генеральний директор — Садовський Дмитро Вікторович

Сумська обл., м. Охтирка, вул. Червоноармійська, 11 / 05446-4-77-13 / Okhtyrka.KHP@i.ua

 

Державне підприємство «Охтирський комбінат хлібопродуктів» є державним підприємством, заснованим на загальнодержавній власності і підпорядковується Державному агенству резерву України з 1999 року.  Комбінат знаходиться в центральній південно-західній частині міста Охтирка на березі річки Охтирка, яка являється лівою притокою ріки Ворскла і охоплює його з двух сторін.

На території комбінату споруджено пам’ятник на місці масових розстрілів німцями під час окупації міста в період з 14 жовтня 1941 року по 25 серпня 1943 року  мешканців м. Охтирка та підпільної розвідувальної групи.  За час окупації було розстріляно 2376 мирних жителів Охтирки і району.

На даний час генеральним директором є САДОВСЬКИЙ ДМИТРО ВІКТОРОВИЧ, який обіймає цю посаду з серпня 2017 року. За час роботи на підприємстві було суттєво збільшено заготівлю зерна  і фактично стабілізовано роботу підприємства.

Комбінат є підприємством борошно- зернової галузі, отже основними видами діяльності підприємства є зберігання зернових, виробництво борошна і комбікормів, калібрування гібридного насіння кукурудзи.

В своєму розпорядженні комбінат має два елеватори місткістю 43 тис. тон та 10 тис. тон відповідно. Крім цього, наявні складські приміщення місткістю 25 тис. тон зерна. Кожна із складських одиниць обладнана зерносушаркою і обладнанням по очищенню зерна. Так, на підприємстві є 4 зерносушарки  ДСП потужністю  50 тон/год, 32 тони/год і 24 тони/год і зерносушильне обладнання БЦС50 – 50 тон/год., БЦС-100 – 100 тон/год, ЗСМ10 – 8тон/год, МС19/5 – 5 тон/годину. Підприємство обладнано повіреними автомобільними 60 тонними електронними вагами, 4ма механічними 30 тонними вагами. Довжина вагів складає 18 метрів, максимальна висота автомобіля – 4,1 м. При відвантаженні залізничним транспортом  використовуються 150 тонні механічні і електронні ваги. При прийманні зерна використовуються 4 підіймальні пристрої потужністю до 30 тон кожна.Перевірка якості зерна проводиться сертифікованою лабораторією нашого підприємства.

Враховуючи складські можливості зберігання зернових культур, ДП «Охтирський КХП» має змогу приймати за добу 800 тон зернових автотранспортом та 400 тон зерна залізничним транспортом . Технічні можливості елеватора дозволяють приймати 2 зернові культури одночасно. Потужність відвантаження складає 300 тон зерна за добу автотранспортом і 400 тон за добу зерна залізничним транспортом.

Крім цього, комбінат має в своєму розпорядженні млинзавод трьохсортового помолу борошна потужністю 210 тон/добу та обдирного помолу жита потужністю 120 тон/добу, комбікормовий завод потужністю 100 тон/добу, а також кукурудзяно-калібрувальний завод  по калібровці гібридного насіння кукурудзи потужністю   100 тон за добу із сушаркою СКП100 потужністю 80 тон/год.

                                          Комбінат включає:

– базову територію комбінату, розміщену по вул. Армійській,11, де розташовані: розмелювальний цех гатункового помолу, потужністю 250 т/добу; комбікормовий цех потужністю  400 т/добу розсипних або гранульованих комбікормів; елеватор для зберігання 43.8 тис.т. продовольчого зерна; склад силосного типу фуражного зерна 10 тис.т.; склад силосного типу комбікормів та сировини; склад готової продукції, матеріальний склад; газова котельня; гаражі; пождепо; залізничне депо та допоміжні об’єкти.

– територію  кукурудзяного цеху, розміщену по вул. Залізничній, 29а: цех  проводе обмолочування, калібрування та протруєння зерна кукурудзи, підробку і доведення зернових та олійних культур до вищих сортів з послідуючою реалізацією колективним та фермерським господарствам. На території кукурудзяного цеху розміщені склади для зберігання зерна, свиноферма, лабораторія, зерносушарки, склад паливно-мастильних матеріалів, механічні майстерні, гараж.

– територію дільниці заготівлі зерна розміщену по вул. Залізничній, 29.  Дільниця здійснює приймання та зберігання зерна, котре здається колективними та фермерськими господарствами щоденно в період заготовки нового врожаю, потім його підробляє і доводить до вищого класу і в подальшому реалізує колективним та фермерським господарствам. На території розміщені механічні майстерні, склади готової продукції та  зберігання зерна, пождепо, зерносушарки та інші приміщення.